Search
Close this search box.

Εγκαινιάστηκε το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON»

Επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου φρούτων και λαχανικών

Επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου των φρούτων και λαχανικών, αλλά και θεσμό χαρακτήρισε τη FRESKON ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, εγκαινιάζοντας σήμερα τη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος Φρούτων και Λαχανικών. Τόνισε δε πως αποτελεί χρέος της Πολιτείας να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας που παράγει, που καινοτομεί και εκσυγχρονίζεται και που μέσα από το εμπόριο αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα στα πέρατα του κόσμου.

Ο κ. Μπαγινέτας μετέφερε και τον χαιρετισμό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η διεξαγωγή διεθνούς κύρους ημερίδων και συνεδρίων, όπως αυτών που θα πραγματοποιηθούν αυτό το τριήμερο στο πλαίσιο της FRESKON 2024, έχουν πολυδιάστατη σημασία για τον κλάδο, καθώς διαφημίζουν τα προϊόντα μας και δημιουργούν δυνατότητες για επαγγελματικές συναντήσεις B2B μεταξύ επιχειρηματιών σε όλους τους κρίκους της τροφοδοτικής αλυσίδας.

Αναφερόμενος στη FRESKON, αλλά και στη LOGISTICS & TRANSPORTS EXPO THESSALONIKI, η οποία διοργανώνεται παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, τόνισε πως οι κλάδοι που εκπροσωπούν οι δύο εκθέσεις είναι συμπληρωματικοί και συνθέτουν την αναπτυξιακή δυναμική που αποπνέουν η χώρα και η Βόρεια Ελλάδα. Σημείωσε δε πως η FRESKON έχει γίνει θεσμός και τη χρειαζόμαστε.

Ως μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη χαρακτήρισε τη FRESKON ο εκπρόσωπος της Τιμώμενης Χώρας στη φετινή διοργάνωση, Πολωνίας, και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Υποστήριξης Γεωργίας της Πολωνίας, κ. Τόμας Σιόντικ. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όποιος θέλει να «μετρά» ως παραγωγός φρούτων και λαχανικών πρέπει να βρίσκεται στη FRESKON, ενώ υπογράμμισε και τη σημαντική παραγωγική δυναμική της χώρας του στον κλάδο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Γεώργιος Κεφαλάς, σημείωσε πως η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας στη FRESKON αριθμεί 20 επιχειρήσεις, ενώ τόνισε πως σε μια τέτοια έκθεση η ουσία είναι να συναντηθεί η προσφορά με τη ζήτηση και οι φρέσκες ιδέες και τα φρέσκα προϊόντα με τους φρέσκους αγοραστές, κάτι που πετυχαίνει η φετινή διοργάνωση.

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρούτων και λαχανικών πανευρωπαϊκά αποτελεί η FRESKON, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, κ. Γιώργο Δημαρέλο, ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση FRESKON της εξωστρέφειας.

Τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO μετέφερε από το βήμα των εγκαινίων της FRESKON ο διευθύνων σύμβουλος της O.MIND CREATIVES –διοργανώτριας της LOGISTICS & TRANSPORTS EXPO THESSALONIKI- κ. Θεόδωρος Δημητριάδης.

Μια πραγματικά διεθνής έκθεση είναι η FRESKON, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης πραγματοποιούνται σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην Τιμώμενη Χώρα Πολωνία.

267 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες από 28 χώρες

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON συμμετέχουν συνολικά 267 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες από 28 χώρες. Στο πλαίσιο της FRESKON ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο για το Βερίκοκο, συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου το FreshConMarket 2024, που φέρνει σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με αγοραστές 14 αλυσίδων σούπερ-μάρκετ από εννέα χώρες, ενώ το Σάββατο 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ για το Ακτινίδιο.

Η FRESKON διαρκεί έως τις 13 Απριλίου και το ωράριο της είναι: Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 19:00 και Σάββατο 10:00 με 17:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Freskon!